BIOGRAFIE

INTERVIUEL NINO

El Nino, pe numele real Alin Emil Ghiţă, a început să cânte hip-hop de la 17 ani, într-un studio improvizat, în dormitorul unui prieten pe nume Babacu’. Numele i se trage de la faptul că îi place să se agite pe scenă.

În 2004 a ieşit primul album al artistului, „Texte de Sub Sud“, un an mai târziu a lansat „Torent“ şi apoi „Blindat“. Între albumele lansate se mai numără „Un film de Oscar“, „Marele Alb, „Pe Limba Noastră“, „Onoare înainte de toate“ şi „Alin Durerea“.

El Nino a vorbit la Adevărul Live despre cariera sa, despre provocările din muzică, a făcut o radiografie a hip-hop-ului românesc şi şi-a etalat planurile de viitor.

8
ALBUME LANSATE
+180
VIDEOCLIPURI REALIZATE
+300
CONCERTE TINUTE
15
ANI VECHIME

CATEVACUVINTE

Hip-hop-ul pentru mine reprezintă viaţa mea, singurul gen de muzică în care mă regăsesc, modalitatea prin care le spun celor ce mă ascultă cine sunt.

Primele melodii de hip-hop ascultate au fost cele de la B.U.G. Mafia, atunci când trupa începea să fie cunoscută pe piaţă, care mi-au plăcut foarte mult. Între timp mi-am schimbat gusturile şi ascult Nimeni Altu’, Method Man, B-Real, The Game, KRS One şi, bineînţeles, Dr. Dre.

Dacă începe să îţi placă acest gen de muzică, e ca o boală, nu te mai poţi lăsa. Aşa a fost şi pentru mine, însă spre deosebire de alţii am avut ambiţia să ajung cât mai sus. Am cunoscut puştani care au început bine dar s-au lăsat repede sau care şi-au făcut trupe doar pentru că au crezut ei că e la modă să cânţi hip-hop.

Mulţi nu ştiu cât de greu este să fii original şi că trebuie să investeşti foarte mult dacă vrei să faci ceva bun.

De exemplu, e o regulă în hip-hop să îţi faci singur versurile, altfel nu ai ce căuta în această lume. Şi nu poţi cânta orice. Hip-hop înseamnă viaţa reală. Poţi cânta aberaţii o lună, două, trei însă până la urmă lumea îşi dă seama şi se satură de tine.

Despre El Nino Rapper din Craiova, Hip Hop Românesc, Olteanclan